Kodak Brownie Starflash

De Kodak Brownie Starflash werd gemaakt door de Eastman Kodak Company van 1957 tot 1965. Hij werd ontworpen door Arthur H. Crapsey, de ontwerper van vele populaire Kodak camera’s. De Brownie Starflash was voor die tijd een echte alles-in-1 camera. De ingebouwde flitser en het kleine formaat maakten deze camera uiterst draagbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Kodak Brownie Starflash

De camera was in verschillende kleuren verkrijgbaar:

Maart 1957 – Juni 1965: Zwart
Maart 1958 – Okt 1960: Rood
Maart 1958 – Aug 1962: Wit
Maart 1958 – Feb 1962: Blauw
Okt 1959 – Dec 1961: Coca-Cola design bedoeld als promotie materiaal.

Hij was te koop voor $8,50 en daarvoor kreeg je de camera, batterijen, 4 flitslampjes en één rol 127 Verichrome film.

De Kodak Brownie Starflash is gemaakt van robuust plastic met een ingebouwde flitshouder (geschikt voor M-2 flitslampen, maar ook voor M-5 en M-25 lampen voor foto’s op grotere afstand) en reflector en een ingebouwde zoeker direct boven de fixed-focus lens. Onder de lens zit een knopje om te kiezen tussen zwart-wit en kleurenfilm. Hij maakt 12 foto’s van 4 x 4 cm formaat op 127 rolfilm. Hij is ook geschikt voor het maken van dia’s.

Gebruiksaanwijzing Kodak Brownie Starflash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *