Cambo I.D.-60 Nigerian

De Cambo Nigerian is een Nederlandse ID camera die rond 1980 speciaal werd gemaakt voor de Nigeriaanse overheid. Voorop staat een ID plaatje met het wapen van Nigeria en de tekst Nigerian National Identification Program.

Cambo Nigerian voorkant

De camera beschikt over 2 Cambo Cambonar 125 mm lenzen met een diafragma van F/8. Hij heeft een ingebouwde elektronenflitser op batterijvoeding of netvoeding door middel van een separatie voedingsstekker. De Cambo maakt foto’s van 80 x 100 mm op Kodak Instant cassettes (PR144/10). Deze cassettes gingen in de Kodak Instant Film Back op de achterkant van de camera.

Cambo Nigerian achterkant

Van de Cambo Nigerian zijn 900 stuks gemaakt. Geen enkele camera van die 900 stuks is ooit in gebruik genomen. Dit kwam door een patent conflict tussen Kodak en Polaroid Corporation. Polaroid werd in het gelijk gesteld, waardoor instant film van Kodak niet langer mocht worden geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *