Coronet Midget

De Coronet Midget is een kleine, bakelieten box camera die werd geproduceerd door Coronet Camera Co. te Birmingham, Engeland. De camera is slechts 6,5 cm lang en 2,6 cm breed en weegt 71 gram.

Coronet Midget

Hij werd geïntroduceerd in 1935 en was verkrijgbaar in de kleuren zwart, limoengroen, olijfgroen, bruin, rood/zwart gemêleerd en rose/oranje gemêleerd. In 1937 kwam er ook nog een blauwe versie op de markt.

De Coronet Midget was een goedkope camera. Je kon hem kopen voor slechts £ 0,275, maar hij werd ook cadeau gegeven bij een pak ontbijtgranen. In Amerika was de Midget verkrijgbaar voor $ 2,85 (inclusief levering).

De Midget heeft een fixed-focus Taylor Hobson meniscus lens met een focusafstand van 1,5 meter tot oneindig. Het diafragma is f/10 en een vaste sluitertijd van 1/30 sec. Hij maakt 6 foto’s van 18 x 13 mm op 16 mm rolfilm.

Gebruiksaanwijzing Coronet Midget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *