Expo Watch Camera

De Expo Watch Camera is een subminiature camera die eruit ziet als een zakhorloge. Dit word ook wel een spy-cam genoemd.

Expo watch camera

De Expo werd ontworpen door de Zweedse uitvinder Magnus Niéll en geproduceerd tussen 1905 en 1939 door Expo Camera in New York, USA. Magnus Niéll werkte ook voor het Britse Houghtons Ltd. Daar werd dezelfde camera uitgebracht onder de naam Ticka Watch Camera. Het patent voor de Expo werd aangevraagd en verleent in 1904.

De Expo heeft een 27 mm fixed-focus meniscus lens met een focus afstand van ongeveer 3 meter. Het diafragma is ongeveer f/13 en de sluiter is om te schakelen van Instant mode (1/90 sec) naar Time mode. Hij maakt foto’s van 16 x 22 mm formaat op een Expo film cartridge.

De Expo werd verkocht voor $2,50 en een film cartridge van 25 opnamen kostte $0,25. Ook een zoeker was los verkrijgbaar voor $0,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *